Proteinowe Brownie z batatów

Chcę podzielić się z Wami bardzo prostym przepisem na brownie proteinowe według mojej małej modyfikacji.

W sieci można znaleźćsetki różnych przepisów na brownie. Mój na pewno nie jest autorski jednakże smaczniejszy niż inne znalezione i spróbowane. (czyt. słodszy, ale bez przesady :P)

Co potrzebujemy:

2 bataty średniej wielkości

50 gram izolatu białka (u mnie smak waniliowy)

30 gram kakao bez cukru

50 gram mąki migdałowej lub ryżowej

4 jajka

50 gram śmietanki 30%

2 dojrzałe banany

łyżeczka oleju kokosowego

opcjonalnie erytrytol do smaku, ale ja uważam, że jest pyszny bez tego.

Sposób przygotowania:

Bataty gotujemy, i dokładnie mieszany z innymi składnikami. Powinna powstać gęsta masa.

Wlewamy do formy i wrzucamy do piekarnika na 180 stopni. Ja piekłam go „góra dół” przez 35 minut.

Po ostygnięciu możemy posypać wiórkami kokosowymi.

W ten sposób mamy przekąskę lub posiłek przed/po treningowy gotowy na kilka kolejnych dni.

Koniecznie dajcie znać w komentarzach jak smakowało. Może macie jakieś swoje modyfikacje, którymi chcecie się podzielić?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.